Vad är Twitch streamertjänst?

Sisältömarkkinoinnin verkkoalusta - kohderyhmä nuoret aikuiset

Mikä on Twitch suoratoistopalvelu? Lyhyesti sanottuna Twitch.tv on verkkosivusto missä voit seurata muiden sinne lähettämää sisältöä. Yleensä sisältö on suora lähetys, toisin kuin esimerkiksi Youtubessa, missä katsotaan ennakkoon tehtyjä videoita. Twitch on lähtenyt liikkeelle pelisisällöstä, mutta nykyään sieltä voi katsoa myös kaikkea muuta, kuten esimerkiksi musiikkia ja kokkausta.

Pääkohderyhmä nuoret aikuiset miehet

Vad är Twitch streamertjänst?

Marknadsföringen riktar sig mot unga vuxna män som är en utmanande målgrupp att nå, men det är en grundläggande målgrupp. Det är en stor konsumentgrupp som är benägen att prova nya produkter och tjänster. Twitch är rätt plattform för att skapa innehållsmarknadsföring som riktar sig direkt till denna målgrupp. Marknadsföringen här är intressant, syns i rätt sammanhang, är välriktad och framhäver varumärket i en positiv belysning.

Målgruppen är 18-35 åringar, som har avslutat sin skolgång och har troligtvis börjat jobba eller studera. De har ofta en regelbunden inkomstkälla och har betydande kapital att använda för sin egen bekvämlighet. De är troligtvis intresserade av sport, spel, teknik, musik och underhållning.

Unga vuxna män är ofta aktiva på sociala medier och har en hög användning av smartphones. De är känsliga för trender och nya produkter. De värdesätter varumärken och socialt nätverkande.

Vad är Twitch streamertjänst?

Twitch stream

Twitch är en onlinevideo- och livestreamingtjänst som ursprungligen och framför allt har vuxit som en plattform för spel- och e-sportentusiaster. Tjänsten gör det möjligt att följa livevideostreams, det vill säga spelstreams som pågår just nu - till skillnad från YouTube, som främst fokuserar på förinspelade videor - och delta i interaktiva diskussioner med influencers. Twitch erbjuder möjligheten att följa sändningar av populära spel och e-sportevenemang samt skapa egna sändningar och bygga upp en egen publik. Numera behöver du inte ens en dator, utan det räcker med en mobiltelefon eller spelkonsol - och naturligtvis en internetanslutning.

Twitch Sverige

I Sverige är Twitch-användarna en aktiv och växande grupp, som konsumerar Twitch genom att följa spelsändningar, delta i e-sportevenemang och genom att sända eget innehåll. Finska streamers erbjuder en mångfald av innehåll, som spelsändningar, livestream spel, podcasts och vloggar. Finska Twitch-användare skapar förbindelser och är dessutom aktiva på andra diskussionsplattformar. Många streamers har också en egen Discord-server, där de håller diskussioner utanför sina streams.

Discord Sverige

Svenska Twitch-communityt är en aktiv och växande grupp användare som använder Twitch genom att titta på spelsändningar, delta i esportevenemang och sända sitt eget innehåll. Finska streamers erbjuder en mängd olika innehåll, som spelsändningar, livestream-spel, poddsändningar och vloggar – allt som andra också sänder på Twitch. Den finska Twitch-communityn är också aktiv på diskussionsforumet och på andra håll på sociala medier. Många streamers har också en egen Discord-server, där de chattar utanför sändningar. 

Var du intresserad? Lämna dina kontaktuppgifter så sätter vi igång din Twitch-marknadsföring.