Mikä on Twitch suoratoistopalvelu?

Sisältömarkkinoinnin verkkoalusta - kohderyhmä nuoret aikuiset

Mikä on Twitch suoratoistopalvelu? Lyhyesti sanottuna Twitch.tv on verkkosivusto missä voit seurata muiden sinne lähettämää sisältöä. Yleensä sisältö on suora lähetys, toisin kuin esimerkiksi Youtubessa, missä katsotaan ennakkoon tehtyjä videoita. Twitch on lähtenyt liikkeelle pelisisällöstä, mutta nykyään sieltä voi katsoa myös kaikkea muuta, kuten esimerkiksi musiikkia ja kokkausta.

Pääkohderyhmä nuoret aikuiset miehet

Mikä on Twitch suoratoistopalvelu?

Markkinoinnin kohderyhmänä nuoret aikuiset miehet ovat haastava tavoitettava mutta oleellinen kohderyhmä. He ovat suuri kuluttajaryhmä, joka on altis uusien tuotteiden ja palveluiden kokeilulle. Twitch on oikea alusta tuottaa sisältömarkkinointia juuri tälle kohderyhmälle. Markkinointi täällä on kiinnostavaa, esillä oikeissa sisällöissä, kohdistuu hyvin ja tuo brändiä esille positiivisessa valossa.

Kohderyhmänä he ovat iältään 18-35-vuotiaita, jo valmistuneet koulusta ja ovat todennäköisesti aloittaneet työuran tai opiskelun. Heillä on usein myös säännöllinen tulonlähde ja heillä on merkittävästi pääomaa käyttää omaan viihtyvyyteensä He ovat todennäköisesti kiinnostuneita urheilusta, peleistä, teknologiasta, musiikista ja viihteestä.

Nuoret aikuiset miehet ovat usein aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja heillä on korkea älypuhelinten käyttöaste. He ovat todennäköisesti herkkiä trendeille ja uusille tuotteille. He arvostavat merkkiä ja brändiä, sekä he arvostavat myös sosiaalista verkostoitumista.

Mikä on Twitch suoratoistopalvelu?

Twitch lähetys

Twitch on siis verkossa toimiva video- ja livestream-palvelu, joka on erityisesti ja alunperin kasvanut pelien ja esportsin ystävien alustana. Palvelulla voi seurata livenä, eli juuri nyt tapahtuvia pelilähetyksiä – toisin kuin Youtube painottuu pääasiassa ennalta tehtyihin videoihin – ja osallistua interaktiiviseen keskusteluun lähettäjien kanssa. Twitch tarjoaa mahdollisuuden seurata suosittujen pelien ja esport-otteluiden lähetyksiä sekä luoda omia lähetyksiä ja kasvattaa omaa yleisöä. Nykyään ei tarvitse välttämättä edes tietokonetta, vaan lähettämiseen riittää kännykkä tai pelikonsoli – sekä tietysti nettiyhteys.

Twitch Suomi

Suomessa Twitch-käyttäjät ovat aktiivinen ja kasvava ryhmä käyttäjiä, jotka kuluttavat Twitchiä seuraamalla pelilähetyksiä, osallistumalla esport-tapahtumiin ja lähettämällä omaa sisältöä. Suomalaiset striimaajat tarjoavat monenlaista sisältöä, kuten pelilähetyksiä, live-stream-pelejä, podcasteja ja vloggausta. Suomen Twitch-käyttäjät verkostoituvat ja ovat aktiivisia myös muilla keskustelufoorumeilla. Monella striimaajalla on myös oma Discord-serveri, missä he käyvät keskustelua lähetysten ulkopuolella.

Discord Suomi

Suomen Twitch-yhteisö on aktiivinen ja kasvava ryhmä käyttäjiä, jotka käyttävät Twitchiä seuraamalla pelilähetyksiä, osallistumalla esport-tapahtumiin ja lähettämällä omaa sisältöä. Suomalaiset striimaajat tarjoavat erilaista sisältöä, kuten pelilähetyksiä, live-stream-pelejä, podcasteja ja vloggausta – kaikkea mitä Twitchissä muutkin lähettävät. Suomen Twitch-yhteisö on myös aktiivinen keskustelufoorumilla ja muualla sosiaalisessa mediassa. Monella striimaajalla on myös oma Discord-serveri, missä he käyvät keskustelua lähetysten ulkopuolella. 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja laitetaan Twitch-markkinointisi kuntoon.