3 tapaa kuinka käyttää Twitch-markkinointia yrityksesi kasvattamiseen

Ota kaikki irti Twitch-markkinoinnista

Artikkelissa kerron 3 tapaa kuinka käyttää Twitch-markkinointia yrityksesi kasvattamiseen eri tavoilla. Twitch on nopeasti kasvava suoratoistopalvelu, joka on tullut yhdeksi tärkeimmistä markkinointialustoista vuonna 2023. Twitchin käyttäjät ovat erittäin sitoutuneita ja viettävät paljon aikaa palvelussa, keskimäärin 95 minuuttia per päivä, mikä tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden tavoittaa siellä kohdeyleisönsä.

Twitch-markkinointi on edelleen suhteellisen uutta monille yrityksille, mutta se voi olla erittäin tehokas tapa kasvattaa liiketoimintaasi ja tavoittaa uusia asiakkaita. Kun käytät Twitch-markkinointia oikein, voit saada etua kilpailijoihin nähden ja saada yrityksellesi näkyvyyttä, mikä auttaa kasvamaan nopeasti.

Twitchin käyttö markkinointiin ei ole pelkkää mainosten ostamista. Sinun täytyy tuntea kohdeyleisö ja löytää keinoja sitouttaa heitä. Twitch on sosiaalinen alusta, joka on suunnattu ensisijaisesti pelaajille, vaikka muutkin kategoriat siellä kasvavat koko ajan. Sen lisäksi, että tarjoat jotain kiinnostavaa ja sitouttavaa sisältöä, sinun on myös ymmärrettävä, kuinka Twitch toimii ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa.

Parhaiden tulosten saamiseksi on tärkeää ymmärtää Twitchin ainutlaatuinen ominaisuus, joka on suoratoisto. Suoratoisto mahdollistaa vuorovaikutuksen katsojien ja striimaajan välillä reaaliajassa. Twitch onkin ikäänkuin suoratoistettu TV, missä katsoja pääsee itse vaikuttamaan sisältöön keskustelemalla striimaajan kanssa. Itseasiassa monet katsojat käyttävät Twitchiä samaan tapaan kuin vanhemmat ikäpolvet käyttävät TV:tä tai radiota. Se on aina päällä, koska aina tulee jotain mielenkiintoista seurattavaa.

Jos haluat hyödyntää Twitch-markkinointia yrityksesi kasvattamiseen, sinun tulee myös seurata aktiivisesti Twitchin kehitystä ja pysyä ajan tasalla alustan uusista markkinointimahdollisuuksista. Voit myös hyödyntää Twitch-markkinointipalveluita, kuten Striimaaja.fi:n, jotka auttavat sinua saavuttamaan paremman näkyvyyden Twitchissä ja tavoittamaan kohdeyleisösi.

Seuraavassa erilaisia markkinointitapoja miten Twitch-markkinointi voi auttaa yritystäsi tai brändiäsi kasvattamaan potentiaalista asiakaskunta.

Striimaajan Twitch-kampanjoiden katsojaprofiili pieni

3 tapaa markkinoida Twitchissä

1. Osallistu Twitch-yhteisöön

Twitchissä on useita erilaisia kampanjatyyppejä, jotka voivat auttaa yritystäsi tavoittamaan kohdeyleisösi. Yksi näistä on osallistuminen itse. Twitchin yhteisö on erittäin aktiivinen, ja sinne kannattaa osallistua. Osallistuminen yhteisöön tarkoittaa esimerkiksi sisällöntuottamista, kommentoimista ja seuraamista. Jotta yrityksesi onnistuu saavuttamaan oman yleisön Twitchissä, on tärkeää vastata kommentteihin ja ylläpitää vuoropuhelua yhteisön kanssa. Näin vahvistat yhteisön sitoutumista ja luot uskollisia asiakkaita. Suunnitelmasi voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

  1. Luo oma Twitch-kanava: Aloita luomalla oma Twitch-kanava, joka on helppo tunnistaa ja brändätty yrityksesi mukaan. 
  2. Tarjoa laadukasta sisältöä uudella kanavallasi: Kun sisältö on laadukasta ja kiinnostavaa, Twitch-käyttäjät palaavat takaisin kanavallesi uudelleen ja uudelleen. Voit jakaa esimerkiksi tuote-esittelyitä, tarjota livestriimejä tapahtumista tai keskustella asiakkaiden kanssa Twitchin chatissa.
  3. Mainosta Twitch-kanavaasi muilla alustoilla: Käytä muita some-alustoja, kuten Facebookia, Twitteriä ja Instagramia, markkinoidaksesi Twitch-kanavaasi. 
  4. Mittaa menestyksesi: Seuraa Twitch-kanavasi kasvua ja tarkista, kuinka paljon uusia seuraajia ja asiakkaita olet saanut Twitch-markkinoinnin avulla.

2. Alustamainonta Twitchissä

Yksi kampanjatyypeistä on sponsoroitu sisältö eli mainos, joka näytetään suoratoiston aikana kohdennetuilla kanavilla. Tämä kampanjatyyppi on tehokas, koska se tavoittaa suoran yleisön, joka on jo kiinnostunut sisällöstä. Mainostaminen on kuitenkin kallista ja sinulle ei luvata tiettyä määrää näkyvyyttä. Lisäksi sisällöntuottajalla ei ole mitään sanottavaa mainoksen sisältöön, eikä voi näin ollen vaikuttaa siihen mitä tuotetta tai palvelua mainostetaan. Jotkin sisällöntuottajat pitävät mainosten esittämisen myös pois päältä.

3. Sisältömarkkinointi suoratoistopalvelussa

Kolmas tehokas kampanjatyyppi on influencer-markkinointi, eli tässä tapauksessa sisältömarkkinointi. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys tekee yhteistyötä suositun Twitch-striimaajan (tai striimaajien) kanssa, joka mainostaa yrityksen tuotetta tai palvelua omassa streamissaan. Tällä tavalla yritys voi tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat jo kiinnostuneita striimaajan sisällöstä. Lisäksi sisällöntuottaja tuntee itse oman yleisönsä ja voi hyvällä omallatunnolla mainostaa sellaista tuotetta tai palvelua, mistä hän itsekin nauttii. Tämä voi kuitenkin olla aikaa vievä prosessi jos et tunne Twitchin markkinoita tai sisältöjä etukäteen. Tässä me voimme auttaa. Striimaaja.fi:n asiakastarinat antavat myös hyvän kuvan siitä, millaisia yrityksiä sisältömarkkinointi voi hyödyttää.

Suunnittele markkinoinnin sisältöstrategia oman tarpeen sekä kohderyhmän mukaan

Kun olet tunnistanut kohdeyleisösi, ja olet valinnut oman markkinointitapasi Twitchissä, voit aloittaa Twitch-markkinoinnin. Mikä tahansa valintasi onkin, muista suunnitella sisältöstrategia huolella. On tärkeää, että sisältöstrategia on suunniteltu kohdeyleisölle sopivaksi. Suunniteltaessa tulee ottaa huomioon, millaisesta sisällöstä kohdeyleisö pitää ja millainen sisältö tukee yrityksen tavoitteita. Esimerkiksi, jos yritys haluaa lisätä tietoisuutta tuotteestaan, kannattaa keskittyä tuotteen esittelyyn ja käyttöön. Toisaalta, jos tavoitteena on myydä tuotetta, kannattaa sisältö olla myyntihenkisempää.

Seuraa ja analysoi tuloksia

Kun kampanja on käynnissä, tulee seurata ja analysoida sen tuloksia. Tämä auttaa ymmärtämään, mikä toimii ja mikä ei. Seurannan ja analyysin avulla voidaan parantaa kampanjan tehokkuutta ja saavuttaa parempia tuloksia, viimeistään seuraavassa kampanjassa. Jos näyttää siltä että tavoitteet ei toteudu, ehtii parhaassa tapauksessa vielä kampanjan aikanakin tehdä muutoksia.

Yhteenveto

Yhteenvetona voi sanoa että Twitch-markkinointi tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaasi. Ymmärtämällä kohdeyleisösi tarpeita, voit mukauttaa markkinointiviestintäsi vastaamaan heidän mieltymyksiään ja parantaa siten mahdollisuuksiasi tavoittaa ja sitouttaa heidät Twitchissä. Menestyksellinen Twitch-markkinointi vaatii:

  1. päätöksen, mitä haluat kampanjalla saavuttaa
  2. ymmärrystä kohdeyleisöstäsi
  3. ymmärrystä käytetystä alustasta
  4. ajankohtaista sisältöä, niinkuin kaikki sosiaalisen median alustat
  5. seurantaa kampanjan aikana ja erityisesti analyysiä kampanjan jälkeen

Striimaaja.fi:n asiantuntijat ovat aina valmiina auttamaan sinua saavuttamaan menestystä Twitchissä.

Var du intresserad? Lämna dina kontaktuppgifter så sätter vi igång din Twitch-marknadsföring.